castell de tagamanentUn dels cims del Montseny que més m’han cridat l’atenció sempre ha estat el Tagamanent. Aquell mugronet que sobresurt constantment en el Montseny, i que es pot observar des de quasi tot el Vallès Oriental, Vallès Occidental i la plana de Vic.

El seu mugronet, que depenen els horaris i el sol sembla que encara tingui un gran castell en el seu cim, són en veritat les restes de l’antic castell de Tagamanent. De fet, tot i que el cim és força simple de realitzar, els misteris i aventures que el cap pot produir amb aquest cim són impagables.

Hi ha dues maneres de fer el cim, des d’Aiguafreda, pel GR i una vegada arribats a la base poc més després d’una hora i mitja de camí molt agradable entre boscos, fer filat pel camí plenament assenyalat fins el castell, o bé, camí cap el tagamanentaparcar amb el cotxe al Collet Sant Martí, la base del cim, gentilesa de les millores que ha fet l’Ajuntament en el 2010.

Arribats al cim trobarem que més aviat, enlloc d’un petit castell ens trobem amb una veritable zona urbana. La imaginació comença a fer fum, pensant en aquells semi carrers plens de gent. De fet, les runes, testimonien moltes construccions i una amplia base, tot i que la majoria són només runes. Cal destacar la restauració de l’església, que en dues ocasions van intentar convertir-la en monestir.

També cal pensar que fins i tot els Montcada i els comtes de Barcelona tenien una casa en Tagamanent per poder fer nit si s’esqueia. La imaginació doncs, pot inventar-se tot de històries molt dignes en aquella turonet, on una visió privilegiada de tota l’entrada cap a Vic, fa recordar el poder i l’atractiu d’aquella posició com a sentinella de la Catalunya interior.

A més, tindrem unes vistes privilegiades de Matagalls, les Agudes, Sant Jeroni, el Pic del Vent i Sant Sadurní de Gallifa, i per l’altre cantó, en dia clar, els Pirineus!

Tot un petit tresor a molt poca distància de nosaltres. Més informació aquí.

SENSE COMENTARIS

REPLICAR

*