Skip to content

El Carrer Tallers, l’equivalent al Candem londinenc

16 setembre 2010
tallers carrer

El Carrer Tallers és un dels carrers cèntrics més coneguts de la ciutat de Barcelona. El carrer es troba ubicat en el barri del Raval, tocant les Rambles, al districte de Ciutat Vella.

El  carrer és important per a les nombroses botigues de venta de Cd’s de tot tipus i instruments de música que ens hi podem trobar donant un passeig, a més de ser freqüentat per els amants de la música Heavy i rock entre moltes altres, a més de tenir botigues del Camdem on es poden comprar tot de roba i complements amb aquesta estètic: vestits amb cert toc medievals, collarets amb pinxos, samarretes de grups de música, etc.

Segons he pogut llegir, aquesta àrea va esdevenir una de les principals vies principals de sortida a la ciutat de Barcelona. Al inici era terra de pagesos que van establir allà les llars i els magatzems (la casa de l’Ovella Negra, al Carrer de les Sitges, datada del s. XIV, és un dels exemples). El nom de Tallers va esdevenir per primera vegada al 1320 i aquí va ser on podien trobar-se els primers bordells del Raval. A més de ser pioner en bordells també va ser un dels principals escenaris de la industrialització i el moviment obrer amb la fàbrica Bonaplata.  No em d’oblidar que de que va ser un dels primers trams enderrocats amb la demolició definitiva de les fortificacions de la ciutat.

Tot i tenir una història trepidant, actualment aquest carrer en els darrers anys s’ha convertit en un dels referents per a la joventut, de fet, fins tot diuen que es l’equivalent al Candem londinenc, a més d’haver-hi locals petits on podeu consumir xupitos amb noms curiosos per 1 euro.

Per arribar-hi no teniu més que baixar a la parada de metro de Plaça Catalunya i desviar-vos a la dreta en el primer Rambles avall.