Skip to content

El Brull, la foto del Monseny que ningú mai s’ha fet

1 agost 2010

el brullEl petit municipi de el Brull, en la comarca d’Osona, és un d’aquells indrets característics que s’acaben convertint en una mena de postal típica de l’emplaçament on està situat. En aquest cas, el Montseny és l’aparador per un conjunt arquitectònic que  no deixa a ningú indiferent.

El Brull és de fet, un conjunt de petites cases, una església i les antigues restes del castell, que juntes, i emplaçades en la carretera que porta cap al Matagalls i Collfornic, la converteixen en una parada (gràcia al seu aparcament gratuït) obligatòria quan anem de camí a les excursions pel Montseny.

Sant Martí del Brull, al ben mig de la població i sent la pròpia plaça de l’Ajuntament, és una església consagrada a l’any 1064, i està en un estat de el brullconversació increïble, de fet, en el seu interior també està molt ben conservada, i la decoració és molt destacable. Com està encara en actiu com centre de pregaria, és fàcil poder-hi accedir, a l’estiu, s’està molt fresquet, i a l’hivern molt calentó, la visita s’agraeix.

A les seves afores, també hi ha una oficina de turisme del Montseny, per si necessiteu qualsevol cosa, i a més, us recomano fer-vos la típica foto que ningú mai s’ha fet tot just davant d’aquesta església. Això, i un bon entrepà són els ingredients inicials d’una bona excursió o ascensió posterior!

Com no coneixem cap dita de la zona, us deixo una de relacionada “El pa lleuger i eixut i el formatge serrat i feixuc”