castell de burriacEl Castell de Burriac és una construcció militar documentada a l’any 1000.  De fet, els primers documents que el citen són de traspàs a ‘Ermessenda de Carcassona que la va passar al seu fill, el comte de Barcelona.

Està a uns 387 metres d’alçada, i a més de ser un dels cims al repte dels 100 cims, té una posició privilegiada que el fa dominar i vigilar tota Mataró i par del Maresme que toca més amb el Barcelonès. Per això, no sorprèn pensar que passes per diferents mans, com per exemple la família Sant Vicenç o el Desbosc. Sigui com sigui, fins prop del 1.800 no va deixar de fer funcions defensives.

És propietat de l’Ajuntament de Cabrera de Mar, això fa que tota la ruta de pujada estigui en molt bon estat. De fet, per pujar-hi a peu (també es pot en cotxe) cal dirigir-se a Cabrera de Mar, en el moment d’entrar en el poble a l’esquerra trobarem indicacions d’un camí que puja cap amunt (el castell ja es veu) i d’hora el carrer cimentat es torna de sorra.

castell de burriacNo us acolloniu amb el cotxe i tireu cap amunt, trobareu un replà molt ampli on podeu aparcar el cotxe. El camí està completament fitat, de fet, anireu moltes vegades per una posta amplia i sense problemes (que de fet puja al mateix castell).

Us trobareu un bonic monument dedicat als municipis del Maresme. Després, arriba un moment en que podeu escollir fer via en línia recta a través del bosc. Us ho recomano, és un camí amb cert nivell i dificultat tècnica (res de l’altre món) però el suficient com per dotar a la pujada de quelcom emocionant.

Les vistes ja comencen a ser considerables, i en el seu cim podreu observar tot Mataró i el Maresme.

COMPARTIR
Entrada anteriorEl monestir de Sant Pere de Camprodon
Entrada posteriorUna manera diferent de fer el Turó de’n Galzeran
Sóc d'aquells que agafa el cotxe i vinga a fer kilòmetres per poder gaudir d'una ermita perduda en la muntanya. També sóc dels que camina i camina sense adonar-se enamorat dels paisatges i de les contrades que ens regala la natura i el nostre país cada dia. Amb il·lusió!

SENSE COMENTARIS

REPLICAR

*