Skip to content

Carrer del Mar de Badalona

1 octubre 2010

Quin carrer enllaça el passeig de la Rambla amb la plaça de la Vila? Qualsevol badaloní sabrà donar la resposta. Aquest no és altre que el cèntric, històric i comercial Carrer del Mar.

No es tracta d’un centre comercial a l’ús ja que, encara que en podem trobar les franquícies més comunes en aquest tipus d’establiment (les marues de roba d’un grup de tèxtil l’amo del qual és gallec; botigues de telefonia mòbil, sabateries que vagis on vagis sempre estan els amteixos models…), persisteixen botigues que només trobaràs a Badalona. I no només això: algunes tenen interès arquitectònic degut a que han respectat com les van dissenyar a principis del segle XX.

Quines són aquestes botigues que paga la pena vistar:

-La primera, sens dubte, és Can Boter: l’adrogueria en que hom no exagera que allà hi troba de tot i si no hi és, e´s que no existeix.

-Les pastisseries: per fer-vos una idea, només caldrà dir que, una d’elles, tot i que s’ho va repensar, Pedro Almodóvar la va visitar pensant en els decorats de La mala educación (qui escriu aquestes línies va ser un dels sorprès d’aquell dia en veure al director manxec i tot el seu sèquit sortint d’allà).

Les farmàcies: només veure els aparadors, amb els seus vitralls, hom entén per què hi consten aquí

Can Teixidó, Can Soler, Frankfurt, etc.: on prendre alguna cosa si no és en algun d’aquests llocs