Skip to content

Allà dalt de la muntanya

3 agost 2010
allà dalt de la muntanya

allà dalt de la muntanyaSón moltes les sensacions que podem arribar a sentir quan estem a la muntanya. De fet, són aquestes sensacions les que ens permeten físicament superar les diferents dificultats que trobem quan fem una ascensió.

Però res és comparable als sentiments que sentim quan estem allà dalt de tot, en una punta del cim, després d’haver-nos deixat la pell física i mentalment en l’ascensió. Els vents de muntanya, o simplement la recuperació de la nostra respiració normal, per no parlar dels paisatges de muntanya que podem observar, són motius de sobra per fer muntanya.

Malgrat això, hi ha també una antiga explicació que ens fa sentir-nos únics allà dalt, i és que en l’ésser humà, en el fons, un dels seus instints més primaris és justament el pujar muntanyes, pot semblar estrany, però aquell neguit i aquell sentit aventurer que ens fa pujar una muntanya per saber que hi ha a l’altra banda, que es veu.

Poder antigament aquest sentiment era relacionat amb el poder trobar menjar, o simplement saber si hi ha havia algú a l’altre banda. Aquest sentiment, penso que en l’actualitat s’ha transformat en això, però encara roman dins de tots i totes, és per això, que ens esforcem per anar encara més lluny i encara més alt.

Tot això és el que sentim allà dalt de la muntanya i que fa que anem a la muntanya